Wednesday, 12 December 2012

Saya ,Awak dan Takdir

  Ya Allah , kenapa ni semua terjadi ? mungkinkah ni ujian daripada mu untuk menguji tahap sesabaran hambamu ?
Semua yang berlaku dekat you sama dengan apa yg berlaku dekat ex i ,bak kata orang gerimis mngundang ,takdir atau kebetulan ? entah laa ,tak boleh nak fikir dah ni , bila fikir lebih sikit rasa nak pengsan. Bila i rapat je dngn perempuan ,i mean lebih drpd kawan mesti ada masalah , dan masalah tu kena dekat perempuan tu ,dah boleh buat fakta pula .. huhu . tak tahu la you ,hanya berbekalkan kesabaran je ,kalau tak lama dah giveup dengan situasi nihh . 
  Apa yang  buatkan i kuat ialah you ckp tak kan tinggalkan i kalau i tak tinggalkan you .. tapi i takut jugak , sbb bak kata orang hati ni selalu berubah macam angin yg berlalu .. takut .. risau kalau itu yg berlaku .. 
Malam2 i selalu fikir kadang2 sampai tak boleh tidur ,pusing sini pusing sana ,bangun then baring balik ,fikir pasal tu je , rasa sebersalah pula sebb bila you kenal i dtng mcm2 masalah ,ia lahh ,bila kita kenal lelaki yg you kenal dulu2 nak dekat you ,dan i tahu you tak kan terima tapi you mesti fikir perasaan dan situasi lelaki tu , tu yg buatkan you tension atau pening fikir .. i tak nak semua tu jadi dekat you ! tak nk you tension ,marah2 kalau i salah ckp je you ckp menyampah ckp dengan i ,sakit hati dengan i .. semua tu bukan maksud you nak ckp dan i faham semua tu sbb tension ,tapi kalau boleh tak nak la macam tu .. you know , perempuan kalau marah dia lain ,ikut perasaan sikit ..

   Setahun i tunggu untuk jumpa seorang yg boleh hilang kan kenangan silam i dan hentikan sedih i ,then you muncul dan hilangkan semua tu ,i dah gembira ,you datang tepat dan sesuai pada masanya , tapi bila lama2 macam ni pula jadinya , i tak nak you ada masalah , i nak you bahagia , gembira , walaupun bukan dengan i .. Semua orang nak orng yg dia sayang macam tu ,ada ke orang suka bila orng yg dia sayang sedih ,muram ,marah2 ?? pelik la macam tu kan .. 
   Tak tahu laaa ,kalau fikir balik dalam hidup apis ni bila pasal perempaun atau couple2 ni mesti sad life ,sad
situasion .. bukan nak cakap sebb perempuan tu apis sedih , tapi bila dieorang dengan apis mesti sedih2 je semua . mungkin ni la life apis yang akan datang juga ,doa jela yg akan datang tak lebih teruk daripada semua ni . mungkin juga ni semua balasan apis untuk kesalahan yg apis dah buat , nak salah kan takdir tak boleh , salah kan orang lain tak boleh then apis hanya salah kan diri sendiri :') hmm . 
   Apa apa pun kita harus bersyukur dengan apa yg tuhan dah beri kan pada kita ,kan ? fikir yg ada orang lebih teruk lalui hidup dieorang daripada kita ni .Sabar Sabar Sabar :)

Terimakasih sebb sanggup baca luahan hati apis ni sampai sini walaupun takda kena mngena dengan korang n ayat berterabur .. Jumpa lagi nanti , Assalamualaikum kawan ..

Sunday, 9 December 2012

You ... I ... story between us ...

 You .. i tak kisah apa yang you nak buat , sebab i faham , i tahu you macam mana ,lagi pun you jenis yg kesian dan penuh simpati bila tngok orang sedih atau mintak tolong .. Ini sebabnya i suka dekat you ,peribadi you tu yang i nak i minat i suka .. mula-mula kenal dulu i tak tahu pun yang you macam ni ,i ingat you macam perempuan lain yg sosial tu ,tapi itu semua silap ,bila dah kenal dan lebih kenal ,baru i tahu yang you ni lain .. you tak macam perempuan dekat luar tu ,bila you pun sebut you cintakan i ,hati i waktu tu memang gembira giler ! rupa2 nya perasaan i terbalas ,dan i tak bertepuk sebelah tangan .
Hari demi hari kita berbual ,berkongsi cerita ,bergurau senda ,bermanja , dan hari demi hari juga i semakin cinta kan you ,dan kalau boleh tak nak lepas kan you , kalau boleh .. macam yg you ckp , you susah nak sayang orang ,dan i pun macam tu juga , tahun ni you sorang je yang i dah simpan dah pahat dekat hati ni , i dah kunci dah jaga bg you tak terlepas dekat orang lain dan setiap hari i fikir macam mana cara nak buat you bahagia ,gembira .. setiap hari you ,sebab i tahu , setiap hari juga ada je orang lain yg cuba ambil you dan letak you dekat hati dieorang , kadang-kadang i risau ,berdebar bila fikirkan semua tu , yela dieorang tu status semua hebat2 ,ada gaya ,ada kedudukan dan mungkin dah kenal you lama ..

You .. satu ketika i hampir nak nangis bila fikirkan suatu hari you akan tinggalkan i ,sebab sekeliling you ramai lelaki yang pandai menyusun kata meminta simpati ,dan dieorang mungkin tahu macam mana nak buat you kesian dan terima dieorang ,lagi pun bila you cakap yang you tak boleh tengok orang menangis dan bila tngok , you akan terus ubah fikiran ,perkara tu yang buat i paling risau ,i takut sebab tu je you akan ikut apa yg dioerang nak ,dan tinggalkan i .. ishhh , teruk kan apa yg i fikir ni ,bukan tak percaya kan you , tapi bak kata orang hati ni macam angin ,ia akan berubah ubah macam musim yg silih berganti apabila tiba masanya ,manusia kan ada hati ,dan hati ni kekadang lemah dan selalu simpati bila tengok orang tengah sedih atau mintak tolong , lagi2 orang yg macam you yg hatinya lembut .,walaupun kuat i tahu . Apa yang buatkan i tak perlu risau ni semua ialah satu perkataan yg you cakap dekat i , bila you sayang orang tu you akan sayang betul betul ,dan i yakin macam mana pun orang lain cuba curi hati you , you tak akan bagi sebab i dah dapat semua tu ,i yang dah buka pintu hati you untuk mencintai ,menyayangi orang .. it's me and only me .. walaupun kenangan lama you lagi sweet atau banyak ,tapi i yakin apa yang kita lalui sekarang ada sesuatu yg lebih indah drpda tu semua ,dan i tak sama dengan orang2 yg pernah ada dengan you dulu . think ..
satu perkataan je i YAKIN dengan you , i CINTA you , i SAYANG you ,i TAKKAN TINGGALKAN you .. no matter what honey :) i tahu tak mungkin sebagu atau sehebat lelaki yg dekat luar sana , tapi i ada satu benda yang penting "setia" .
Bila you dah baca ni , text i okay ? i miss you so much girl !!
I LOVE YOU .. Assalammualaikum ....

Mungkin ... ini ujian ,mungkin ...

mungkin ni semua ujian yang tuhan bagi pada saya .. mungkin ni semua sebab salah saya yang lepas , bak kata orang apa yg kita buat akan dibalas kelak .. dan tu semua yg berlaku dekat saya sekarang .. mungkin saya ada lupa sesuatu yg penting dalam sibuk saya dekat kampung . mungkin ada hati yg saya sakiti tanpa saya sedari .. mungkin saya lupa ,lupa tentang sesuatu atau seseorang .. hmm .
Sekarang ni hanya mampu berdoa , supaya tuhan kuat kan diri hati ini .. mungkin ini semua baru sedikit ujian yg dia bagi pada saya ... Saya hanya ingat satu je , apa yang datang dari yg maha esa semuanya baik baik belaka , terpulang pada kita untuk terimanya dengan cara yg macam mana :)
Saya rindukan kawan kawan , senyuman dieorang telinga yg sentiasa mendengar luahan hati ,gelak tawa dieorang , lawak jenaka dieorang ..
Saya rindu si dia ,suara dia ,gurauan dia ,ketawa dia ,keperihatinan dia ,merajok dia ,nyanyian dia , semua perkara yg dia buat yang membuatkan hati saya lega ,gembira bila dengar semua tuuu :')
MISS ALL OF THAT .. tak tahu nak ungkapkan macam mana lagi ..
Hanya mampu solat , doa agar hati ni lebih tenang :) itu je apis nak cakap , bukan apa just sunyi tak tahu nak ckp dekat siapa ,sorry ambil masa korang .. terima kasih , Assalammualaikum ...