Wednesday, 12 December 2012

Saya ,Awak dan Takdir

  Ya Allah , kenapa ni semua terjadi ? mungkinkah ni ujian daripada mu untuk menguji tahap sesabaran hambamu ?
Semua yang berlaku dekat you sama dengan apa yg berlaku dekat ex i ,bak kata orang gerimis mngundang ,takdir atau kebetulan ? entah laa ,tak boleh nak fikir dah ni , bila fikir lebih sikit rasa nak pengsan. Bila i rapat je dngn perempuan ,i mean lebih drpd kawan mesti ada masalah , dan masalah tu kena dekat perempuan tu ,dah boleh buat fakta pula .. huhu . tak tahu la you ,hanya berbekalkan kesabaran je ,kalau tak lama dah giveup dengan situasi nihh . 
  Apa yang  buatkan i kuat ialah you ckp tak kan tinggalkan i kalau i tak tinggalkan you .. tapi i takut jugak , sbb bak kata orang hati ni selalu berubah macam angin yg berlalu .. takut .. risau kalau itu yg berlaku .. 
Malam2 i selalu fikir kadang2 sampai tak boleh tidur ,pusing sini pusing sana ,bangun then baring balik ,fikir pasal tu je , rasa sebersalah pula sebb bila you kenal i dtng mcm2 masalah ,ia lahh ,bila kita kenal lelaki yg you kenal dulu2 nak dekat you ,dan i tahu you tak kan terima tapi you mesti fikir perasaan dan situasi lelaki tu , tu yg buatkan you tension atau pening fikir .. i tak nak semua tu jadi dekat you ! tak nk you tension ,marah2 kalau i salah ckp je you ckp menyampah ckp dengan i ,sakit hati dengan i .. semua tu bukan maksud you nak ckp dan i faham semua tu sbb tension ,tapi kalau boleh tak nak la macam tu .. you know , perempuan kalau marah dia lain ,ikut perasaan sikit ..

   Setahun i tunggu untuk jumpa seorang yg boleh hilang kan kenangan silam i dan hentikan sedih i ,then you muncul dan hilangkan semua tu ,i dah gembira ,you datang tepat dan sesuai pada masanya , tapi bila lama2 macam ni pula jadinya , i tak nak you ada masalah , i nak you bahagia , gembira , walaupun bukan dengan i .. Semua orang nak orng yg dia sayang macam tu ,ada ke orang suka bila orng yg dia sayang sedih ,muram ,marah2 ?? pelik la macam tu kan .. 
   Tak tahu laaa ,kalau fikir balik dalam hidup apis ni bila pasal perempaun atau couple2 ni mesti sad life ,sad
situasion .. bukan nak cakap sebb perempuan tu apis sedih , tapi bila dieorang dengan apis mesti sedih2 je semua . mungkin ni la life apis yang akan datang juga ,doa jela yg akan datang tak lebih teruk daripada semua ni . mungkin juga ni semua balasan apis untuk kesalahan yg apis dah buat , nak salah kan takdir tak boleh , salah kan orang lain tak boleh then apis hanya salah kan diri sendiri :') hmm . 
   Apa apa pun kita harus bersyukur dengan apa yg tuhan dah beri kan pada kita ,kan ? fikir yg ada orang lebih teruk lalui hidup dieorang daripada kita ni .Sabar Sabar Sabar :)

Terimakasih sebb sanggup baca luahan hati apis ni sampai sini walaupun takda kena mngena dengan korang n ayat berterabur .. Jumpa lagi nanti , Assalamualaikum kawan ..

No comments:

Post a Comment